Bladerdeegpakketje met ragout, paddenstoelen en doperwten
Inpakken en bakken maar: deze voedzame bladerdeeghap kun je als hoofdgerecht én hapje tussendoor eten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de champignons grof. Verhit ¼ van de olie in een ruime hapjespan en bak de champignons en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Roer de croquettenvulling en doperwten door de champignons en draai het vuur uit. Splits het ei en klop de eidooier los. Het eiwit wordt niet gebruikt.
Rol de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot 14 x 14 cm. Leg de helft van de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de champignonragout over de plakken en houd een rand van minimaal 2½ cm vrij. Bestrijk de randen met eigeel. Bedek de ragout met de rest van de plakken bladerdeeg en druk de randen met een vork dicht. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met de rest van het eigeel en snijd met een scherp mesje een kruisje in het midden. Bak de pakketjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Klop ondertussen een dressing van de rest van de olie, de azijn en mosterd en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de salademix en serveer de salade met de ragoutpakketjes.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Bladerdeegpakketje met ragout, paddenstoelen en doperwten
Inpakken en bakken maar: deze voedzame bladerdeeghap kun je als hoofdgerecht én hapje tussendoor eten.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de champignons grof. Verhit ¼ van de olie in een ruime hapjespan en bak de champignons en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Roer de croquettenvulling en doperwten door de champignons en draai het vuur uit. Splits het ei en klop de eidooier los. Het eiwit wordt niet gebruikt.
Rol de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot 14 x 14 cm. Leg de helft van de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de champignonragout over de plakken en houd een rand van minimaal 2½ cm vrij. Bestrijk de randen met eigeel. Bedek de ragout met de rest van de plakken bladerdeeg en druk de randen met een vork dicht. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met de rest van het eigeel en snijd met een scherp mesje een kruisje in het midden. Bak de pakketjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Klop ondertussen een dressing van de rest van de olie, de azijn en mosterd en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de salademix en serveer de salade met de ragoutpakketjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
4 el traditionele olijfolie
1 tl gedroogde tijm
400 g Bicro Amsterdam corquettenvulling
100 g doperwten in pot
1 middelgroot ei
8 plakjes diepvries bladerdeeg
½ el witte wijnazijn
½ el dijonmosterd
300 g salademix
Dit heb je nodig
bakpapier