Bladerdeegpakketje met ragout, paddenstoelen en doperwten
bewaar
bewaar

Bladerdeegpakketje met ragout, paddenstoelen en doperwten

Inpakken en bakken maar: deze voedzame bladerdeeghap kun je als hoofdgerecht én hapje tussendoor eten.

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de champignons grof. Verhit ¼ van de olie in een ruime hapjespan en bak de champignons en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Roer de croquettenvulling en doperwten door de champignons en draai het vuur uit. Splits het ei en klop de eidooier los. Het eiwit wordt niet gebruikt.

Rol de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot 14 x 14 cm. Leg de helft van de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de champignonragout over de plakken en houd een rand van minimaal 2½ cm vrij. Bestrijk de randen met eigeel. Bedek de ragout met de rest van de plakken bladerdeeg en druk de randen met een vork dicht. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met de rest van het eigeel en snijd met een scherp mesje een kruisje in het midden. Bak de pakketjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Klop ondertussen een dressing van de rest van de olie, de azijn en mosterd en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de salademix en serveer de salade met de ragoutpakketjes.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bladerdeegpakketje met ragout, paddenstoelen en doperwten

Inpakken en bakken maar: deze voedzame bladerdeeghap kun je als hoofdgerecht én hapje tussendoor eten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig