Bladerdeegpie met kip, champignons en dragon
Deze stevige pie met vlechtpatroon in het deeg is een feestje op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm breed. Halveer de champignons. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout en bak 3 min. Keer halverwege. Neem uit de pan. Doe de champignons, knoflook en dragon met peper en eventueel zout in de pan en bak in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur.
Schep regelmatig om. Voeg de prei en bloem toe, roer door en laat 3 min. op laag vuur garen. Neem de pan van het vuur en meng de kip erdoor. Verdeel het kipmengsel over een ingevette ovenschaal.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 18 x 40 cm. Snijd de lap in 9 repen van 2 cm breed. Halveer de repen zodat je 18 repen van 2 x 20 cm hebt.
Bekleed de rand van de ingevette ovenschaal met 4 repen. Verdeel 10 repen in een vlechtpatroon over de schaal, druk ze goed aan op de rand. Dek de rand af met de laatste 4 repen. Bestrijk het deeg met ei.
Bak de pie in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de pie.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Bladerdeegpie met kip, champignons en dragon
Deze stevige pie met vlechtpatroon in het deeg is een feestje op tafel.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm breed. Halveer de champignons. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout en bak 3 min. Keer halverwege. Neem uit de pan. Doe de champignons, knoflook en dragon met peper en eventueel zout in de pan en bak in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur.
Schep regelmatig om. Voeg de prei en bloem toe, roer door en laat 3 min. op laag vuur garen. Neem de pan van het vuur en meng de kip erdoor. Verdeel het kipmengsel over een ingevette ovenschaal.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 18 x 40 cm. Snijd de lap in 9 repen van 2 cm breed. Halveer de repen zodat je 18 repen van 2 x 20 cm hebt.
Bekleed de rand van de ingevette ovenschaal met 4 repen. Verdeel 10 repen in een vlechtpatroon over de schaal, druk ze goed aan op de rand. Dek de rand af met de laatste 4 repen. Bestrijk het deeg met ei.
Bak de pie in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de pie.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 preien
500 g kastanjechampignons
2 tenen knoflook
25 g ongezouten roomboter
300 g kipfilethaasjes
1½ el gedroogde dragon
2 el tarwebloem
4 plakken diepvries bladerdeeg
1 middelgroot ei
200 g basmatirijst
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm)
deegroller