Gehaktwellingtons met frisse doperwten en knolselderij
Pittig gehakt in een krokant jasje, geserveerd met zachte groenten.
20 min. bereiden / 25 min. oventijd
9 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Klop ondertussen het ei los. Snipper de ui zo fijn mogelijk en kneed met de hot curry, de helft van het ei en peper en eventueel zout door het gehakt. Vorm met vochtige handen 4 platte burgers van het gehakt.
Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de burgers erop. Bestrijk de randen van het deeg met een beetje water en dek de burgers af met de rest van het bladerdeeg. Druk de randen aan met een vork. Maak met een mes 4 kleine inkepingen in het midden van elk pakketje. Bestrijk met de rest van het ei. Plaats in het midden van de oven en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een ruime koekenpan en roerbak de knolselderij in 12 min. op middelhoog vuur beetgaar. Voeg de doperwten toe en verwarm 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de munt.
Serveer de wellingtons met de groenten.
Gehaktwellingtons met frisse doperwten en knolselderij
Pittig gehakt in een krokant jasje, geserveerd met zachte groenten.
hoofdgerecht
null personen
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Klop ondertussen het ei los. Snipper de ui zo fijn mogelijk en kneed met de hot curry, de helft van het ei en peper en eventueel zout door het gehakt. Vorm met vochtige handen 4 platte burgers van het gehakt.
Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de burgers erop. Bestrijk de randen van het deeg met een beetje water en dek de burgers af met de rest van het bladerdeeg. Druk de randen aan met een vork. Maak met een mes 4 kleine inkepingen in het midden van elk pakketje. Bestrijk met de rest van het ei. Plaats in het midden van de oven en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een ruime koekenpan en roerbak de knolselderij in 12 min. op middelhoog vuur beetgaar. Voeg de doperwten toe en verwarm 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de munt.
Serveer de wellingtons met de groenten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes diepvries bladerdeeg
1 middelgroot ei
1 ui
1 el hot currypoeder
500 g half-om-halfgehakt
1 knolselderij
2 el traditionele olijfolie
350 g doperwten in pot
7½ g verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier