Zoete-aardappelstamppot met zalm, kool en pinda
Exotisch: een stamppotje van zoete aardappel en groene kool met zalm, pinda’s en gember. Verrassend anders!
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 15 min. gaar.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en eventueel zout en bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt op een bord 10 min. rusten. Schil en snijd ondertussen de gember fijn, snijd de knoflook fijn en hak de pinda’s grof.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de gember 2 min. Voeg de knoflook en kool, prei en peen toe en roerbak 5 min. Voeg het water toe en roerbak nog 5 min. Schep de taugé erdoor en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af, stamp met de pureestamper tot puree en schep door het groenekoolmengsel. Breek de zalm in stukken en verdeel over de stamppot. Garneer met de pinda’s.
Zoete aardappelstamppot met groene kool, taugé en pinda
Instructievideo - 02:38 min.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Zoete-aardappelstamppot met zalm, kool en pinda
Exotisch: een stamppotje van zoete aardappel en groene kool met zalm, pinda’s en gember. Verrassend anders!
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 15 min. gaar.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en eventueel zout en bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt op een bord 10 min. rusten. Schil en snijd ondertussen de gember fijn, snijd de knoflook fijn en hak de pinda’s grof.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de gember 2 min. Voeg de knoflook en kool, prei en peen toe en roerbak 5 min. Voeg het water toe en roerbak nog 5 min. Schep de taugé erdoor en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af, stamp met de pureestamper tot puree en schep door het groenekoolmengsel. Breek de zalm in stukken en verdeel over de stamppot. Garneer met de pinda’s.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
2 el traditionele olijfolie
300 g zalmfilet
3 cm verse gember
2 tenen knoflook
80 g gezouten pinda's
400 g gesneden spitskool
200 g gesneden prei
150 g peen julienne
50 ml kraanwater
100 g taugé
Dit heb je nodig
pureestamper