Zoete-aardappelstamppot met rucola en kibbeling
Twee soorten aardappel met knapperig visje
Aan de slag
Schil en snijd de zoete- en kruimige aardappelen in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Pers ondertussen de knoflook en meng met de mayonaise en het water. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kibbeling in ca. 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Giet ondertussen de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rucola erdoor. Verdeel de stamppot en kibbeling over de borden. Besprenkel met de knoflookmayonaise.
Zoete-aardappelstamppot met rucola en kibbeling
Twee soorten aardappel met knapperig visje
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de zoete- en kruimige aardappelen in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Pers ondertussen de knoflook en meng met de mayonaise en het water. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kibbeling in ca. 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Giet ondertussen de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rucola erdoor. Verdeel de stamppot en kibbeling over de borden. Besprenkel met de knoflookmayonaise.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g zoete aardappelen
1 kg kruimige aardappel
1 teen knoflook
1 el water
2 el mayonaise
1 el traditionele olijfolie
400 g verse kibbeling
40 g rucola
Dit heb je nodig
pureestamper