Zoete-aardappelstamppot met venkel en witte kaas
Gebakken venkel, witte kaas en zoete aardappel: zo roemen ze je thuis voor weer een staaltje nieuwe stamppotinspiratie.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de onderkant, de stelen en het groen van de venkelknollen. Snijd het venkelgroen fijn en bewaar voor garnering. Snijd de venkelknollen in de lengte in plakken van ca. een ½ cm.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de plakken venkel 15 min. op middelhoog tot laag vuur tot ze goudbruin en zacht zijn. Roer regelmatig.
Snijd de rucola grof. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappel tot puree en voeg de kruidenmix en wat kookvocht toe voor een smeuïge puree. Schep de rucola en venkel erdoor en verkruimel de helft van de witte kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de rest van de witte kaas erover en garneer met het venkelgroen.
Zoete-aardappelstamppot met venkel en witte kaas
Gebakken venkel, witte kaas en zoete aardappel: zo roemen ze je thuis voor weer een staaltje nieuwe stamppotinspiratie.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de onderkant, de stelen en het groen van de venkelknollen. Snijd het venkelgroen fijn en bewaar voor garnering. Snijd de venkelknollen in de lengte in plakken van ca. een ½ cm.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de plakken venkel 15 min. op middelhoog tot laag vuur tot ze goudbruin en zacht zijn. Roer regelmatig.
Snijd de rucola grof. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappel tot puree en voeg de kruidenmix en wat kookvocht toe voor een smeuïge puree. Schep de rucola en venkel erdoor en verkruimel de helft van de witte kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de rest van de witte kaas erover en garneer met het venkelgroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
2 venkelknollen
3 el zonnebloemolie
85 g rucola
12 g Verstegen mix voor stamppot zoete aardappel
100 g witte kaas 45+
Dit heb je nodig
pureestamper