Zoete-aardappelstamppot met tonijn
Stamppot met worst of gehaktballen, move over! We gaan voor tonijn.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de roerbakgroente, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en bak 8 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Giet de aardappelen af en stamp tot puree. Schep de roerbakgroente en de helft van de tonijn erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de tonijn erover en serveer.
Zoete-aardappelstamppot met tonijn
Stamppot met worst of gehaktballen, move over! We gaan voor tonijn.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de roerbakgroente, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en bak 8 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Giet de aardappelen af en stamp tot puree. Schep de roerbakgroente en de helft van de tonijn erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de tonijn erover en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
800 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
240 g tonijnmoot in olijfolie
Dit heb je nodig
pureestamper