Mediterrane bonenstoof met cavolo nero en kabeljauw
Buiten koud, binnen lekker opwarmen met deze stevige bonenstoof.
Aan de slag
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook, roerbakgroente en kruiden 2 min. op middelhoog vuur.
Laat de bonen uitlekken. Voeg ze samen met de passata en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilet met peper en zout. Leg de vis de laatste 5 min. op het groentebonenmengsel en stoof mee.
Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil. Snijd de andere helft van de vrucht in partjes. Verdeel de bonenstoof en de vis over de borden. Bestrooi met het citroenrasp en serveer de citroenpartjes erbij.
Mediterrane bonenstoof met cavolo nero en kabeljauw
Buiten koud, binnen lekker opwarmen met deze stevige bonenstoof.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook, roerbakgroente en kruiden 2 min. op middelhoog vuur.
Laat de bonen uitlekken. Voeg ze samen met de passata en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilet met peper en zout. Leg de vis de laatste 5 min. op het groentebonenmengsel en stoof mee.
Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil. Snijd de andere helft van de vrucht in partjes. Verdeel de bonenstoof en de vis over de borden. Bestrooi met het citroenrasp en serveer de citroenpartjes erbij.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 el traditionele olijfolie
400 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
1½ tl gedroogde Provençaalse kruiden
400 g cannellinibonen in pot
540 g passata tomatensaus
50 ml water
400 g verse kabeljauwfilets
1 citroen