Portugese roerbak met krieltjes, cavolo nero & kip
Goudgeel gebakken krieltjes... Yum!
Aan de slag
Verhit 2/5 van de olie in een hapjespan en bak de krieltjes in 12-14 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes van 2 cm. Meng de Portugese kipkruiden met 2/5 van de olie en schep om met de kip. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kip in 12-14 min. gaar.
Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook samen met de roerbakgroente toe aan de krieltjes en bak nog 8 min. Schep regelmatig om.
Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Doe de zuivelspread, peterselie, kappertjes, het basilicum en de rest van de olie met het water in een hoge beker en pureer fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
Verdeel de krieltjes met de groenten over de borden. Schep de kip erop en besprenkel met de dressing.
Portugese roerbak met krieltjes, cavolo nero & kip
Goudgeel gebakken krieltjes... Yum!
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2/5 van de olie in een hapjespan en bak de krieltjes in 12-14 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes van 2 cm. Meng de Portugese kipkruiden met 2/5 van de olie en schep om met de kip. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kip in 12-14 min. gaar.
Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook samen met de roerbakgroente toe aan de krieltjes en bak nog 8 min. Schep regelmatig om.
Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Doe de zuivelspread, peterselie, kappertjes, het basilicum en de rest van de olie met het water in een hoge beker en pureer fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
Verdeel de krieltjes met de groenten over de borden. Schep de kip erop en besprenkel met de dressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 el milde olijfolie
800 g krieltjes
380 g kipdijfilet
2 el Portugese kipkruiden
2 tenen knoflook
800 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
15 g verse basilicum
100 g zuivelspread naturel
15 g verse platte peterselie
50 g kappertjes in pot
50 ml water
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker