Rodekoolmaaltijdsoep met witte bonen, biet en witvis
Een stevige winterwandeling sluit je af met stevige winterkost.
Aan de slag
Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook. Snipper de ui. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, gember, rodekool en kaneel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.
Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg met de biet toe aan de bouillon en kook 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 8 min. gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met chilivlokken en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en verdeel de kabeljauw erover.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Rodekoolmaaltijdsoep met witte bonen, biet en witvis
Een stevige winterwandeling sluit je af met stevige winterkost.
hoofdgerecht
null personen
280 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook. Snipper de ui. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, gember, rodekool en kaneel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.
Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg met de biet toe aan de bouillon en kook 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 8 min. gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met chilivlokken en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en verdeel de kabeljauw erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ l kraanwater
2 runderbouillontblokjes
2 uien
2 cm verse gember
3 el arachideolie
300 g gesneden rodekool
1 tl gemalen kaneel
330 g witte bonen in pot
400 g geraspte bietjes
400 g verse kabeljauwfilets
½ tl chilivlokken
Dit heb je nodig
rasp