Boerenkoolsoep met witte bonen en ham
Rijkgevuld met bonen, paprika en hamreepjes.
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.
Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui met de komijn en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.
Voeg water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Doe de boerenkool erbij en breng opnieuw aan de kook. Laat 10 min. doorkoken.
Snijd ondertussen de ham in reepjes en laat de bonen uitlekken. Voeg de bonen en ham toe en verwarm nog 2 min. Serveer de soep in kommen.
Boerenkoolsoep met witte bonen en ham
Instructievideo - 02:24 min.
Boerenkoolsoep met witte bonen en ham
Rijkgevuld met bonen, paprika en hamreepjes.
hoofdgerecht
null personen
265 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.
Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui met de komijn en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.
Voeg water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Doe de boerenkool erbij en breng opnieuw aan de kook. Laat 10 min. doorkoken.
Snijd ondertussen de ham in reepjes en laat de bonen uitlekken. Voeg de bonen en ham toe en verwarm nog 2 min. Serveer de soep in kommen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 zoete puntpaprika's
2 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen komijn
2 tl paprikapoeder
4 rundvleesbouillontabletten
300 g verse boerenkool
2 l kraanwater
150 g gerookte achterham
360 g witte bonen in pot