Kipschnitzel met witlofsalade en ovenaardappelen
Met stukjes appel erdoor wordt de smaak van witlof veel zoeter!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in parten. Schep om met 1/3 van de olie, de dragon, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng het witlof, de appel en dressing in een kom. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Meng de veldsla luchtig door de salade en verdeel met de aardappelen en de schnitzels over 4 borden.
Julienne snijden
Instructievideo - 00:42 min.
Kipschnitzel met witlofsalade en ovenaardappelen
Met stukjes appel erdoor wordt de smaak van witlof veel zoeter!
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in parten. Schep om met 1/3 van de olie, de dragon, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng het witlof, de appel en dressing in een kom. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Meng de veldsla luchtig door de salade en verdeel met de aardappelen en de schnitzels over 4 borden.
bereidingstip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
6 el (arachide)olie
1 el gedroogde dragon
4 stronken witlof
4 Elstar appels
100 ml Calvé Yoghurt Slasaus
4 krokante kipschnitzels
75 g veldsla
Dit heb je nodig
bakpapier