Ovenaardappelen met geroosterde worst
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon onder stromend water en snijd ze in partjes.
Haal de tenen knoflook los; verwijder de losse schilletjes, maar pel de tenen niet. Verdeel de aardappelpartjes met de knoflook over de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de aardappelen met zout naar smaak en besprenkel met de olie. Leg de worsten tussen de aardappelpartjes en rooster alles in de voorverwarmde oven in 40-45 min. goudbruin en gaar; schep halverwege om.
Meng de slasaus met 1 el water en de mosterd en breng op smaak met peper en zout. Doe de kool met de bleekselderij in een schaal en schep de mosterddressing erdoor.
Leg de worsten op 4 borden en schep er de koolsalade en de aardappelen met de knoflook bij. Laat iedereen aan tafel zelf de zachte knoflook uit de schil drukken. Lekker met Zaanse mosterd bij de worst.
Ovenaardappelen met geroosterde worst
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon onder stromend water en snijd ze in partjes.
Haal de tenen knoflook los; verwijder de losse schilletjes, maar pel de tenen niet. Verdeel de aardappelpartjes met de knoflook over de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de aardappelen met zout naar smaak en besprenkel met de olie. Leg de worsten tussen de aardappelpartjes en rooster alles in de voorverwarmde oven in 40-45 min. goudbruin en gaar; schep halverwege om.
Meng de slasaus met 1 el water en de mosterd en breng op smaak met peper en zout. Doe de kool met de bleekselderij in een schaal en schep de mosterddressing erdoor.
Leg de worsten op 4 borden en schep er de koolsalade en de aardappelen met de knoflook bij. Laat iedereen aan tafel zelf de zachte knoflook uit de schil drukken. Lekker met Zaanse mosterd bij de worst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
1 bol knoflook
2 el olijfolie
1 schaal braadworst
4 el slasaus
1 el Zaanse mosterd
300 g spitskool
½ struik bleekselderij
Dit heb je nodig
bakpapier