Tijmappeltjes met bleekselderij en braadworst
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen. Doe ze samen met de bleekselderij in een pan en kook ze 10 min.
Halveer de appels overdwars, met de steel naar boven. Schep met een lepel het klokhuis eruit. Meng in een kom 1 el mosterd, de suiker en het blad van 2 takjes tijm. Schep 1/2 el van het mengsel in de onderste helften van de appels. Leg er een takje tijm op en zet de bovenste appelhelften erop. Zet de appels op de braadslee.
Halveer de worsten en schep ze door de rest van de mosterd. Voeg de olie toe aan het aardappelmengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep het samen met de worst naast de appels. Bak 25 min. in de oven. Serveer op 4 platte borden.
Tijmappeltjes met bleekselderij en braadworst
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen. Doe ze samen met de bleekselderij in een pan en kook ze 10 min.
Halveer de appels overdwars, met de steel naar boven. Schep met een lepel het klokhuis eruit. Meng in een kom 1 el mosterd, de suiker en het blad van 2 takjes tijm. Schep 1/2 el van het mengsel in de onderste helften van de appels. Leg er een takje tijm op en zet de bovenste appelhelften erop. Zet de appels op de braadslee.
Halveer de worsten en schep ze door de rest van de mosterd. Voeg de olie toe aan het aardappelmengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep het samen met de worst naast de appels. Bak 25 min. in de oven. Serveer op 4 platte borden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 grote aardappelen
1 bleekselderij
4 appels
2 el mosterd
2 el suiker
6 takjes verse tijm
1 schaal braadworst
2 el olijfolie
Dit heb je nodig
braadslede