Auberginedip met walnoot
Deze pittige dip met de milde smaak van yoghurt is de vrolijkste noot van de hele borrel.
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin.
Hak ondertussen de walnoten grof en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, harissa en tomatenpuree toe aan de aubergine. Bak nog 3 min.
Doe het auberginemengsel met de yoghurt in de beker van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer de noten erdoor. Serveer direct.
Auberginedip met walnoot
Deze pittige dip met de milde smaak van yoghurt is de vrolijkste noot van de hele borrel.
null personen
165 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin.
Hak ondertussen de walnoten grof en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, harissa en tomatenpuree toe aan de aubergine. Bak nog 3 min.
Doe het auberginemengsel met de yoghurt in de beker van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer de noten erdoor. Serveer direct.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
3 el traditionele olijfolie
40 g ongebrande walnoten
1 teen knoflook
2 tl harissa
1 el tomatenpuree
2 el milde yoghurt
Dit heb je nodig
staafmixer