Winterpeen-walnootspread op naanbrood
Genoeg van elke dag hetzelfde op brood? Snappen we. Gelukkig is er nu deze winterpeen-walnootspread!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schrap de winterpeen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, gemalen koriander, peper en eventueel zout. Bak in 20-25 min. in de oven gaar.
Rooster de laatste 6 min. de walnoten naast de wortel mee in de oven.
Laat de wortel en walnoten iets afkoelen. Pers de citroen uit. Doe de wortel, walnoten, knoflook, harissa, yoghurt en 1 el citroensap (per 4 personen) in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal tot een spread. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Besmeer het naanbrood met de wortelspread. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de spread met de granaatappelpitjes en peterselie.
Winterpeen-walnootspread op naanbrood
Genoeg van elke dag hetzelfde op brood? Snappen we. Gelukkig is er nu deze winterpeen-walnootspread!
null personen
325 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schrap de winterpeen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, gemalen koriander, peper en eventueel zout. Bak in 20-25 min. in de oven gaar.
Rooster de laatste 6 min. de walnoten naast de wortel mee in de oven.
Laat de wortel en walnoten iets afkoelen. Pers de citroen uit. Doe de wortel, walnoten, knoflook, harissa, yoghurt en 1 el citroensap (per 4 personen) in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal tot een spread. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Besmeer het naanbrood met de wortelspread. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de spread met de granaatappelpitjes en peterselie.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g winterpeen
1 el milde olijfolie
2 tl gemalen koriander*
50 g ongebrande walnoten
½ citroen
2 tenen knoflook
3 tl milde harissa
150 ml milde yoghurt
4 mininaans koriander/knoflook
5 g verse platte peterselie
100 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer of keukenmachine