Snelle auberginedip met knoflook
Als je eenmaal je groenten gedipt hebt, wil je nooit meer wat anders.
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur. Snijd de knoflook in plakjes en voeg samen met de tomatenpuree en baharat toe aan de aubergine. Bak nog 3 min. Schep de inhoud van de pan over in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snelle auberginedip met knoflook
Als je eenmaal je groenten gedipt hebt, wil je nooit meer wat anders.
bijgerecht
null personen
100 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur. Snijd de knoflook in plakjes en voeg samen met de tomatenpuree en baharat toe aan de aubergine. Bak nog 3 min. Schep de inhoud van de pan over in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
serveertip:
combinatietip:
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
5 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
70 g tomatenpuree
1 el baharat kruidenmix
Dit heb je nodig
staafmixer