Pastasalade met yoghurt, baharat & aubergine
Een bijzonder lekkere mix van Italiaanse en Midden-oosterse ingrediënten.
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. (brunoise).
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aubergine met 1 tl baharat op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Hak de noten-vruchtenmix grof. Snijd de peterselie grof. Meng voor de dressing de magere kwark met de rest van de baharat. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met zout.
Schep de helft van de noten-vruchtenmix, de helft van de peterselie en de dressing door de pasta. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Garneer met de aubergine, de rest van de noten-vruchtenmix en peterselie en besprenkel met de rest van de olie. Serveer direct.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Pastasalade met yoghurt, baharat & aubergine
Een bijzonder lekkere mix van Italiaanse en Midden-oosterse ingrediënten.
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. (brunoise).
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aubergine met 1 tl baharat op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Hak de noten-vruchtenmix grof. Snijd de peterselie grof. Meng voor de dressing de magere kwark met de rest van de baharat. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met zout.
Schep de helft van de noten-vruchtenmix, de helft van de peterselie en de dressing door de pasta. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Garneer met de aubergine, de rest van de noten-vruchtenmix en peterselie en besprenkel met de rest van de olie. Serveer direct.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g penne
1 aubergine
4 el traditionele olijfolie
3 tl baharat kruidenmix
100 g noten-vruchtenmix raw
½ pot verse platte peterselie
150 g magere kwark
½ teen knoflook