Pastasalade met yoghurt, baharat & aubergine
bewaar
bewaar

Pastasalade met yoghurt, baharat & aubergine

Een bijzonder lekkere mix van Italiaanse en Midden-oosterse ingrediënten.

20 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. (brunoise).

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aubergine met 1 tl baharat op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Hak de noten-vruchtenmix grof. Snijd de peterselie grof. Meng voor de dressing de magere kwark met de rest van de baharat. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met zout.

Schep de helft van de noten-vruchtenmix, de helft van de peterselie en de dressing door de pasta. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Garneer met de aubergine, de rest van de noten-vruchtenmix en peterselie en besprenkel met de rest van de olie. Serveer direct.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastasalade met yoghurt, baharat & aubergine

Een bijzonder lekkere mix van Italiaanse en Midden-oosterse ingrediënten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig