Varkensfiletlapjes met mosterdjus en snijboontjes
Aardappelen-groente-vlees saai? Zeker niet, hier is het bewijs!
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in vier gelijke stukken. Kook de aardappelparten in water in 15 min. gaar.
Was ondertussen de romaatjes en halveer ze. Snijd de bieslook fijn. Verhit de hapjespan zonder olie of boter, voeg de snijbonen met 2/3 van het water toe en breng op hoog vuur met de deksel op de pan aan de kook. Neem de deksel van de pan en stoof 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de romaatjes toe en warm nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Bestrijk ondertussen de filetlapjes rondom met de mosterd en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 2/3 van de boter in een koekenpan en bak de filetlapjes 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Voeg de rest van het water toe en laat nog 2 min. zachtjes pruttelen, zo ontstaat een heerlijke jus.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper samen met de rest van de boter, melk en bieslook tot een romige puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de filetlapjes, snijbonen en de jus.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Varkensfiletlapjes met mosterdjus en snijboontjes
Aardappelen-groente-vlees saai? Zeker niet, hier is het bewijs!
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in vier gelijke stukken. Kook de aardappelparten in water in 15 min. gaar.
Was ondertussen de romaatjes en halveer ze. Snijd de bieslook fijn. Verhit de hapjespan zonder olie of boter, voeg de snijbonen met 2/3 van het water toe en breng op hoog vuur met de deksel op de pan aan de kook. Neem de deksel van de pan en stoof 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de romaatjes toe en warm nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Bestrijk ondertussen de filetlapjes rondom met de mosterd en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 2/3 van de boter in een koekenpan en bak de filetlapjes 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Voeg de rest van het water toe en laat nog 2 min. zachtjes pruttelen, zo ontstaat een heerlijke jus.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper samen met de rest van de boter, melk en bieslook tot een romige puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de filetlapjes, snijbonen en de jus.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
250 g romaatjes
25 g verse bieslook
600 g verse gesneden snijbonen
300 ml water
440 g scharrelfiletlapjes
4 tl Franse mosterd
75 g ongezouten roomboter
100 ml halfvolle melk