Stevige boerenkoolstamppot
Zeg je winter, dan zeg je boerenkool. Dit is zo'n recept dat je elke winter weer tevoorschijn kunt halen.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in 20 min. gaar. Verwarm de rookworst volgens de verpakking. Snipper de ui. Laat in een steelpan de boter lichtbruin worden en fruit de ui. Voeg de jus en het water toe en laat al roerend met garde aan de kook komen. Roer de mosterd erdoor. Verwarm de melk. Stamp vervolgens de aardappelen met de groenten en melk door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de worst en jus.
Stevige boerenkoolstamppot
Zeg je winter, dan zeg je boerenkool. Dit is zo'n recept dat je elke winter weer tevoorschijn kunt halen.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in 20 min. gaar. Verwarm de rookworst volgens de verpakking. Snipper de ui. Laat in een steelpan de boter lichtbruin worden en fruit de ui. Voeg de jus en het water toe en laat al roerend met garde aan de kook komen. Roer de mosterd erdoor. Verwarm de melk. Stamp vervolgens de aardappelen met de groenten en melk door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de worst en jus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
600 g gesneden boerenkool
350 g rookworsten
1 ui
50 g ongezouten roomboter
18 g krachtige rundvlees jus
250 ml water
1 el Franse mosterd
100 ml halfvolle melk