Gevulde kiprolletjes met pasta pesto
Supercombi: kip met kaas, courgette en heerlijk verse tagliatelle.
Aan de slag
Halveer de kipfilets in de lengte. Leg tussen 2 vellen vershoudfolie en sla de kip plat met de bodem van een koekenpan. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd de helft van de blaadjes fijn. Laat de kaas uitlekken in een zeef en vang 3 el olie (per 4 personen) op. De rest van de olie wordt niet gebruikt.
Prak de kaas met een vork. Meng met de fijngesneden munt en 1 el opgevangen olie (bij 4 personen). Verdeel de kaas over de kip en rol deze op. Zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi de kiprolletjes met peper en eventueel zout. Verhit 1 el opgevangen olie (bij 4 personen) in de koekenpan en bak de kiprolletjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Snijd de helften in stukken van 1 cm. Halveer de champignons. Snijd de knoflook fijn. Verwarm de rest van de opgevangen olie in een hapjespan en bak de courgette, champignons en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de pasta met de groente en pestosaus. Bestrooi met de rest van de blaadjes munt, leg de kiprolletjes erop en serveer.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gevulde kiprolletjes met pasta pesto
Supercombi: kip met kaas, courgette en heerlijk verse tagliatelle.
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de kipfilets in de lengte. Leg tussen 2 vellen vershoudfolie en sla de kip plat met de bodem van een koekenpan. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd de helft van de blaadjes fijn. Laat de kaas uitlekken in een zeef en vang 3 el olie (per 4 personen) op. De rest van de olie wordt niet gebruikt.
Prak de kaas met een vork. Meng met de fijngesneden munt en 1 el opgevangen olie (bij 4 personen). Verdeel de kaas over de kip en rol deze op. Zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi de kiprolletjes met peper en eventueel zout. Verhit 1 el opgevangen olie (bij 4 personen) in de koekenpan en bak de kiprolletjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Snijd de helften in stukken van 1 cm. Halveer de champignons. Snijd de knoflook fijn. Verwarm de rest van de opgevangen olie in een hapjespan en bak de courgette, champignons en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de pasta met de groente en pestosaus. Bestrooi met de rest van de blaadjes munt, leg de kiprolletjes erop en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipfilets
15 g verse munt
150 g witte kaas in olie met kruiden
2 courgettes
250 g kastanjechampignons
2 tenen knoflook
500 g verse tagliatelle
125 g verse rode-pestosaus
Dit heb je nodig
saté of cocktailprikkers