Tagliatelle met biefstuk en paprikatapenade
Deze snelle tapenade maakt van dit pastagerecht een echt smaakfeestje.
Aan de slag
Breng voor de pasta een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de biefstuk naar smaak met de paprikapoeder, peper en zout. Bak de biefstuk 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en bak ⅔ van de knoflook mee. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Snijd in reepjes.
Laat ondertussen de paprika uitlekken en doe met de olijven met witte kaas en olie uit het bakje en de rest van de knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een tapenade. Breng op smaak met peper.
Voeg, als het water kookt, de pasta toe aan de pan met water en kook in 4 min. gaar. Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf in dunne linten.
Doe de courgettelinten in een vergiet en giet de pasta erover af. Schep de pasta met courgette in een schaal en schep de paprikatapenade erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta, courgette en biefstuk over de borden. Serveer direct.
Biefstuk bakken
Instructievideo - 02:37 min.
Tagliatelle met biefstuk en paprikatapenade
Deze snelle tapenade maakt van dit pastagerecht een echt smaakfeestje.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng voor de pasta een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de biefstuk naar smaak met de paprikapoeder, peper en zout. Bak de biefstuk 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en bak ⅔ van de knoflook mee. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Snijd in reepjes.
Laat ondertussen de paprika uitlekken en doe met de olijven met witte kaas en olie uit het bakje en de rest van de knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een tapenade. Breng op smaak met peper.
Voeg, als het water kookt, de pasta toe aan de pan met water en kook in 4 min. gaar. Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf in dunne linten.
Doe de courgettelinten in een vergiet en giet de pasta erover af. Schep de pasta met courgette in een schaal en schep de paprikatapenade erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta, courgette en biefstuk over de borden. Serveer direct.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
640 g biefstuk
2 tl gerookte-paprikapoeder
310 g geroosterde rode en gele paprikareepjes in pot
165 g verse groene olijven met witte kaas
500 g verse tagliatelle
2 courgettes
Dit heb je nodig
staafmixer