Rens Kroes' sportkoeken
Dit koekje mag, want deze zit vol eiwitten en goede vetten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Halveer de pecannoten en rooster een minuut of twee in een koekenpan. Maal de noten daarna een minuutje in de blender of keukenmachine. Voeg havermout en meel toe en mix alles fijn. Mix niet te lang, anders komt er olie uit de noten vrij.
Schep de mix in een grote kom en doe de (wijnsteen-) bakpoeder, kaneel en vanillepoeder erbij. Voeg eventueel wat eiwitpoeder toe. Klop de eieren los en giet bij het mengsel.
Roer door elkaar tot een kleverig beslag. Schep in de blender, voeg moerbeien en sesamzaad toe en mix alles fijn.
Pak telkens 2 eetlepels beslag, rol dat tot een balletje en druk met je handen plat op het bakpapier. Houd 3 cm afstand van elkaar. Bak de koeken in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Rens Kroes' sportkoeken
Dit koekje mag, want deze zit vol eiwitten en goede vetten.
null porties
240 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Halveer de pecannoten en rooster een minuut of twee in een koekenpan. Maal de noten daarna een minuutje in de blender of keukenmachine. Voeg havermout en meel toe en mix alles fijn. Mix niet te lang, anders komt er olie uit de noten vrij.
Schep de mix in een grote kom en doe de (wijnsteen-) bakpoeder, kaneel en vanillepoeder erbij. Voeg eventueel wat eiwitpoeder toe. Klop de eieren los en giet bij het mengsel.
Roer door elkaar tot een kleverig beslag. Schep in de blender, voeg moerbeien en sesamzaad toe en mix alles fijn.
Pak telkens 2 eetlepels beslag, rol dat tot een balletje en druk met je handen plat op het bakpapier. Houd 3 cm afstand van elkaar. Bak de koeken in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
dieettip:
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongebrande pecannoten
50 g havermout
30 g kikkererwtenmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder
1 mespunt kaneelpoeder
1 tl vanillepoeder
1 el plantaardig eiwitpoeder
2 middelgrote eieren
55 g moerbeien
2 el sesamzaad
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine
bakpapier