Gezonde snackrepen
bewaar
bewaar

Gezonde snackrepen

Eén keer maken, heel vaak snacken.

10 min. bereiden / 45 min. oventijd / 25 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de noten en pitten over een bakplaat en rooster ze ca. 10 min. in het midden van de oven, tot ze lekker gaan ruiken en goudbruin zijn. Vet ondertussen het bakblik in met ⅓ van de olie en bekleed met bakpapier. Vet ook het bakpapier licht in. Zorg dat het papier overhangt aan beide zijden.

Laat de noten iets afkoelen en schep in de keukenmachine. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met een mespunt uit. Maal de noten en pitten met de havermout, dadels, de rest van de olie en het vanillemerg tot een iets plakkerig mengsel. Meng het ei erdoor.

Schep het mengsel in het bakblik. Druk stevig aan met de onderkant van een glas of kom.

Bak het notenmengsel ca. 30 min. in het midden van de oven tot het stevig is. Laat 10 min. afkoelen en snijd in de vorm in 16 reepjes. Laat nog 15 min. helemaal afkoelen en gebruik dan het bakpapier om de repen uit het bakblik te halen.

bewaartipIn een luchtdichte bak kun je de repen 1 week bewaren. In de vriezer kun je ze 2 maanden bewaren. Haal ze er de avond van tevoren uit.

Gezonde snackrepen

Instructievideo - 00:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gezonde snackrepen

Eén keer maken, heel vaak snacken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig