Pittige falafel
Je kunt je al de hele dag verheugen op het moment dat 't op tafel staat.
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een kom. Schenk er 3 liter water over en laat minimaal 8 uur weken.
Giet de kikkererwten af en doe ze in de kom van de keukenmachine. Snijd de blaadjes koriander grof. Voeg de harissa, het paprikapoeder, de koriander, knoflook, sesampasta en een flinke snuf zout toe. Maal in ca. 3 min. tot een fijne pasta.
Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.
Schep met 2 lepels (of een ijsschep) 6 bolletjes per persoon van het kikkererwtenmengsel en doe in de hete olie. Bak 1/4 van de falafel in 4-5 min. goudbruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bak zo ook de rest van de falafel.
Pittige falafel
Je kunt je al de hele dag verheugen op het moment dat 't op tafel staat.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een kom. Schenk er 3 liter water over en laat minimaal 8 uur weken.
Giet de kikkererwten af en doe ze in de kom van de keukenmachine. Snijd de blaadjes koriander grof. Voeg de harissa, het paprikapoeder, de koriander, knoflook, sesampasta en een flinke snuf zout toe. Maal in ca. 3 min. tot een fijne pasta.
Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.
Schep met 2 lepels (of een ijsschep) 6 bolletjes per persoon van het kikkererwtenmengsel en doe in de hete olie. Bak 1/4 van de falafel in 4-5 min. goudbruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bak zo ook de rest van de falafel.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g gedroogde kikkererwten
3 l kraanwater
30 g verse koriander
4 el harissa
4 tl gerookte paprikapoeder
2 tenen knoflook
6 el tahini
800 ml arachideolie
Dit heb je nodig
keukenmachine
keukenthermometer
lepels
schuimspaan
keukenpapier