Pittige rode-linzenkoekjes in een pitabroodje
Kleurrijk met pit, deze lekkere rode-linzenkoekjes op een knapperig pitabroodje.
Aan de slag
Kook de linzen en quinoa in water met zout 10 min. Giet af en laat 3 min. droogstomen. Doe het linzen-quinoamengsel samen met de komijn, 3 el bloem, gerookte paprikapoeder, harissa en koriander in de kom van de keukenmachine. Maal tot een grove puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet 30 min. in de koelkast.
Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng in een ruime kom met de witte kool, 2 el yoghurt en azijn. Breng op smaak met peper.
Vorm met natte handen 20 balletjes van de linzenpuree en duw ze een beetje plat tot koekjes van ca. 1½ cm dik. Wentel ze door de rest van de bloem. Verhit de olie in een hapjespan en bak de koekjes in delen 4 min. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de pitabroodjes met de koolsalade en koekjes. Verdeel de rest van de yoghurt erover en serveer direct.
Pittige rode-linzenkoekjes in een pitabroodje
Kleurrijk met pit, deze lekkere rode-linzenkoekjes op een knapperig pitabroodje.
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
35 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Kook de linzen en quinoa in water met zout 10 min. Giet af en laat 3 min. droogstomen. Doe het linzen-quinoamengsel samen met de komijn, 3 el bloem, gerookte paprikapoeder, harissa en koriander in de kom van de keukenmachine. Maal tot een grove puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet 30 min. in de koelkast.
Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng in een ruime kom met de witte kool, 2 el yoghurt en azijn. Breng op smaak met peper.
Vorm met natte handen 20 balletjes van de linzenpuree en duw ze een beetje plat tot koekjes van ca. 1½ cm dik. Wentel ze door de rest van de bloem. Verhit de olie in een hapjespan en bak de koekjes in delen 4 min. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de pitabroodjes met de koolsalade en koekjes. Verdeel de rest van de yoghurt erover en serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g gedroogde rode linzen
100 g 3-kleurenquinoa
1 tl gemalen komijn
5 el tarwebloem
1 tl gerookt paprikapoeder
3 el harissa
15 g verse koriander
15 g verse munt
300 g gesneden witte kool
4 el Griekse yoghurt
2 el witte balsamicoazijn
100 ml arachideolie
4 pitabroodjes
Dit heb je nodig
keukenmachine