Sobanoedelsoep met paddenstoelen en ei
Azië aan tafel vanavond. Soep met een gepocheerd eitje.
Aan de slag
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook. Maak de shiitake schoon en scheur of snijd ze in stukken. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Voeg toe aan de bouillon. Snijd de radijs in partjes en de bosuitjes in ringetjes.
Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek steeds een ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 4-5 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer ook de andere 3 eieren. Voeg de spinazie toe aan de bouillon en laat slinken.
Verdeel de noedels, radijs en bosui over 4 ruime kommen of borden. Schenk de bouillon met de paddenstoelen en spinazie erover. Schep in elke kom soep een gepocheerd ei. Serveer direct.
Sobanoedelsoep met paddenstoelen en ei
Azië aan tafel vanavond. Soep met een gepocheerd eitje.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook. Maak de shiitake schoon en scheur of snijd ze in stukken. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Voeg toe aan de bouillon. Snijd de radijs in partjes en de bosuitjes in ringetjes.
Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek steeds een ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 4-5 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer ook de andere 3 eieren. Voeg de spinazie toe aan de bouillon en laat slinken.
Verdeel de noedels, radijs en bosui over 4 ruime kommen of borden. Schenk de bouillon met de paddenstoelen en spinazie erover. Schep in elke kom soep een gepocheerd ei. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
360 g Japanse sobanoedels
2 l kraanwater
4 paddenstoelenbouillontabletten
250 g kastanjechampignons
100 g shiitakes
100 g snoepgroente radijs
4 bosuien
1 el witte wijnazijn
4 middelgrote eieren
400 g verse spinazie