Okonomiyaki met paddenstoelen
Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek waar je alle kanten mee op kunt: probeer 'm eens met paddenstoelen.
Aan de slag
Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de misobouillon, koud water, eieren en eventueel zout toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Meng de witte kool door het beslag. Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg het witte deel van de gesneden uitjes toe aan het beslag, houd de groene uiringetjes achter.
Doe de ketchup, ketjap, basterdsuiker en mirin in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. doorkoken op laag vuur en zet het vuur uit. Snijd ondertussen de champignons fijn en de shiitake in reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak ze in 5-6 min. gaar. Verhit ⅓ van de olie in een wok en roerbak ze in 5-6 min. gaar. Breng op smaak met 1 el saus (per 4 personen) uit de steelpan.
Verhit ondertussen in 2 koekenpannen elk een ½ el olie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder een deksel (of in een voorverwarmde oven). Bak met de rest van de olie en het beslag nog 2 pannenkoeken.
Leg op elk bord een pannenkoek en verdeel de sushigember, groene uiringetjes en gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de saus uit de steelpan en besmeer met de mayonaise.
Japanse groentepannenkoek met paddenstoelen (okonomiyaki)
Instructievideo - 00:49 min.
Okonomiyaki met paddenstoelen
Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek waar je alle kanten mee op kunt: probeer 'm eens met paddenstoelen.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de misobouillon, koud water, eieren en eventueel zout toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Meng de witte kool door het beslag. Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg het witte deel van de gesneden uitjes toe aan het beslag, houd de groene uiringetjes achter.
Doe de ketchup, ketjap, basterdsuiker en mirin in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. doorkoken op laag vuur en zet het vuur uit. Snijd ondertussen de champignons fijn en de shiitake in reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak ze in 5-6 min. gaar. Verhit ⅓ van de olie in een wok en roerbak ze in 5-6 min. gaar. Breng op smaak met 1 el saus (per 4 personen) uit de steelpan.
Verhit ondertussen in 2 koekenpannen elk een ½ el olie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder een deksel (of in een voorverwarmde oven). Bak met de rest van de olie en het beslag nog 2 pannenkoeken.
Leg op elk bord een pannenkoek en verdeel de sushigember, groene uiringetjes en gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de saus uit de steelpan en besmeer met de mayonaise.
combinatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
72 g Saitaku mix voor miso soup
150 ml kraanwater
4 middelgrote eieren
300 g gesneden witte kool
6 salade-uien
50 g ketchup
1 el ketjap
1 el donkere basterdsuiker
1 el mirin
250 g kastanjechampignons
100 g shiitake
3 el arachideolie
1 el Saitaku ingelegde gember
2 el mayonaise