Okonomiyaki met paddenstoelen
bewaar
bewaar

Okonomiyaki met paddenstoelen

Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek waar je alle kanten mee op kunt: probeer 'm eens met paddenstoelen.

45 min. bereiden

16 ingrediënten

Aan de slag

Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de misobouillon, koud water, eieren en eventueel zout toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Meng de witte kool door het beslag. Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg het witte deel van de gesneden uitjes toe aan het beslag, houd de groene uiringetjes achter.

Doe de ketchup, ketjap, basterdsuiker en mirin in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. doorkoken op laag vuur en zet het vuur uit. Snijd ondertussen de champignons fijn en de shiitake in reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak ze in 5-6 min. gaar. Verhit ⅓ van de olie in een wok en roerbak ze in 5-6 min. gaar. Breng op smaak met 1 el saus (per 4 personen) uit de steelpan.

Verhit ondertussen in 2 koekenpannen elk een ½ el olie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder een deksel (of in een voorverwarmde oven). Bak met de rest van de olie en het beslag nog 2 pannenkoeken.

Leg op elk bord een pannenkoek en verdeel de sushigember, groene uiringetjes en gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de saus uit de steelpan en besmeer met de mayonaise.

combinatietipLekker met 2 el fijngehakte wasabibollen.
serveertipHoud je van pittig, serveer dan met extra srirachasaus.

Japanse groentepannenkoek met paddenstoelen (okonomiyaki)

Instructievideo - 00:49 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Okonomiyaki met paddenstoelen

Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek waar je alle kanten mee op kunt: probeer 'm eens met paddenstoelen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig