Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)
Okonomiyaki is een populair Japans gerecht dat bestaat uit beslag met gesneden kool en ingrediënten als vis, vlees, meer groenten of zelfs kaas. Het wordt gebakken als een pannenkoek, overgoten met saus en bestrooid met verschillende toppings.
Aan de slag
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster het norivel aan beide kanten 30 sec. Breek in stukken en doe samen met het water in een steelpan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.
Doe de bloem met de suiker, bakpoeder en het zout in een kom. Zeef de noribouillon, voeg 75-100 ml (per 4 personen) toe aan het bloemmengsel en roer tot een dik beslag. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Snijd ondertussen de kool in flinterdunne reepjes, de bosuitjes in ringetjes en de gember fijn. Voeg de kool, witte bosuiringen, ⅔ van de gember en de eieren toe aan het beslag, schep voorzichtig om.
Verhit in elke koekenpan de helft van de olie. Verdeel het beslag over de pannen en druk met een spatel tot 2 ronde pannenkoeken van Ø 15 cm en 2 cm dik. Bak 5 min. op middelhoog vuur tot de onderkant mooi bruin is. Keer om en bak nog 5-7 min. met de deksel op de pan.
Roer ondertussen de worcestershiresaus, tomatenketchup, honing en sojasaus tot een okonomiyakisaus.
Keer de pannenkoeken weer om en verdeel de saus erover. Besprenkel zigzaggend met de mayonaise. Snijd de pannenkoeken in kwarten en verdeel over borden. Bestrooi met de groene bosuiringen, de rest van de gember en de poke sprinkle en serveer.
Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)
Okonomiyaki is een populair Japans gerecht dat bestaat uit beslag met gesneden kool en ingrediënten als vis, vlees, meer groenten of zelfs kaas. Het wordt gebakken als een pannenkoek, overgoten met saus en bestrooid met verschillende toppings.
null personen
225 kcal
25 min. bereiden
75 min. wachten
Aan de slag
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster het norivel aan beide kanten 30 sec. Breek in stukken en doe samen met het water in een steelpan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.
Doe de bloem met de suiker, bakpoeder en het zout in een kom. Zeef de noribouillon, voeg 75-100 ml (per 4 personen) toe aan het bloemmengsel en roer tot een dik beslag. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Snijd ondertussen de kool in flinterdunne reepjes, de bosuitjes in ringetjes en de gember fijn. Voeg de kool, witte bosuiringen, ⅔ van de gember en de eieren toe aan het beslag, schep voorzichtig om.
Verhit in elke koekenpan de helft van de olie. Verdeel het beslag over de pannen en druk met een spatel tot 2 ronde pannenkoeken van Ø 15 cm en 2 cm dik. Bak 5 min. op middelhoog vuur tot de onderkant mooi bruin is. Keer om en bak nog 5-7 min. met de deksel op de pan.
Roer ondertussen de worcestershiresaus, tomatenketchup, honing en sojasaus tot een okonomiyakisaus.
Keer de pannenkoeken weer om en verdeel de saus erover. Besprenkel zigzaggend met de mayonaise. Snijd de pannenkoeken in kwarten en verdeel over borden. Bestrooi met de groene bosuiringen, de rest van de gember en de poke sprinkle en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 norivel
100 ml water
60 g tarwebloem
¼ tl kristalsuiker
½ tl bakpoeder
¼ tl zout
250 g witte kool
3 bosuien
2 el sushigember
2 scharreleieren
1 el arachideolie
1½ el worcestershiresauce
1½ el ketchup
½ el honing
½ tl sojasaus
1½ el Japanse mayonaise
2 el poké sushi & salad sprinkle
Dit heb je nodig
vershoudfolie
koekenpan met antiaanbaklaag