Rijstsalade met kaassnippers
Met knapperige groenten en een eitje erdoor tover je koude rijst zo om tot een salade.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en snijd in parten.
Laat de artisjokharten uitlekken en vang het vocht op. Snijd de harten in parten.
Pureer met de staafmixer de mayonaise, kappertjes en de helft van de kaas met 3 el van het opgevangen artisjokkenvocht tot een dressing Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de dressing en 2/3 van de paprikamix door de rijst. Verdeel de rest van de paprikamix, eiparten, artisjok en amandelen erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
Rijstsalade met kaassnippers
Met knapperige groenten en een eitje erdoor tover je koude rijst zo om tot een salade.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en snijd in parten.
Laat de artisjokharten uitlekken en vang het vocht op. Snijd de harten in parten.
Pureer met de staafmixer de mayonaise, kappertjes en de helft van de kaas met 3 el van het opgevangen artisjokkenvocht tot een dressing Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de dressing en 2/3 van de paprikamix door de rijst. Verdeel de rest van de paprikamix, eiparten, artisjok en amandelen erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g meergranenrijst
4 middelgrote eieren
400 g artisjokharten in blik
5 el mayonaise
3 el kappertjes
80 g parrano snippers
300 g rauwkost zoetepaprikamix
50 g ongezouten geroosterde amandelen
Dit heb je nodig
staafmixer