Gegrilde garnalenspiesen met mango
Vis en fruit: een bijzondere combinatie, maar lékker dat het is!
Aan de slag
Doe de garnalen in een schaal en dep droog met keukenpapier.
Snijd de knoflook in dunne plakjes en doe bij de garnalen. Snijd de citroen in parten, knijp ze een beetje uit boven de garnalen en leg de parten ertussen. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes en verdeel over de garnalen. Besprenkel met de olie en schep om. Laat afgedekt 1 uur in de koelkast staan.
Steek ondertussen de barbecue aan.
Rijg de garnalen en mangostukjes om en om aan de prikkers. Gril de garnalenspiesen in 5-6 min. gaar op de barbecue. Leg op een schaal en besprenkel met de srirachasaus.
Barbecue aansteken
Instructievideo - 01:07 min.
Gegrilde garnalenspiesen met mango
Vis en fruit: een bijzondere combinatie, maar lékker dat het is!
hoofdgerecht
null personen
270 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Doe de garnalen in een schaal en dep droog met keukenpapier.
Snijd de knoflook in dunne plakjes en doe bij de garnalen. Snijd de citroen in parten, knijp ze een beetje uit boven de garnalen en leg de parten ertussen. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes en verdeel over de garnalen. Besprenkel met de olie en schep om. Laat afgedekt 1 uur in de koelkast staan.
Steek ondertussen de barbecue aan.
Rijg de garnalen en mangostukjes om en om aan de prikkers. Gril de garnalenspiesen in 5-6 min. gaar op de barbecue. Leg op een schaal en besprenkel met de srirachasaus.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g diepvries reuzengarnalen
2 tenen knoflook
1 citroen
1 rode peper
6 el zonnebloemolie
300 g diepvries mango stukjes
3 el sriracha sauce
Dit heb je nodig
barbecue
satéprikkers