Gamba's met aioli
Waan je op een mediterraans terras met deze gamba's met geurige aioli.
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Steek de barbecue aan. Spoel de garnalen af onder koud water en pel ze.
Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooiers los met een garde. Pers de knoflook erboven. Voeg al kloppend ⅕ van de zonnebloemolie toe. Zodra de aioli in volume toeneemt, kun je telkens in kleine porties (à 25 ml) of in een dunne straal de rest van de zonnebloemolie toevoegen. Halveer de citroenen en pers 1 helft uit. Breng de aioli op smaak met 2 el citroensap (per 4 personen), versgemalen peper en zout.
Meng de garnalen met ⅔ van de olijfolie en rijg aan de spiesen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de snijkanten van de rest van de citroenen met de rest van de olijfolie. Rooster de garnalen en citroenen 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Knijp de citroenen uit over de garnalen en serveer de aioli erbij.
Gamba's met aioli
Waan je op een mediterraans terras met deze gamba's met geurige aioli.
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Steek de barbecue aan. Spoel de garnalen af onder koud water en pel ze.
Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooiers los met een garde. Pers de knoflook erboven. Voeg al kloppend ⅕ van de zonnebloemolie toe. Zodra de aioli in volume toeneemt, kun je telkens in kleine porties (à 25 ml) of in een dunne straal de rest van de zonnebloemolie toevoegen. Halveer de citroenen en pers 1 helft uit. Breng de aioli op smaak met 2 el citroensap (per 4 personen), versgemalen peper en zout.
Meng de garnalen met ⅔ van de olijfolie en rijg aan de spiesen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de snijkanten van de rest van de citroenen met de rest van de olijfolie. Rooster de garnalen en citroenen 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Knijp de citroenen uit over de garnalen en serveer de aioli erbij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries reuzengarnalen
2 middelgrote eieren
2 tenen knoflook
250 ml zonnebloemolie
2 citroenen
3 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
barbecue
sateprikkers