Pittige, gegrilde garnalen
Garnalen van de barbecue blijven een hit. Helemaal met een glaze van koriander, limoen en sriracha.
Aan de slag
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Snijd de helft van de koriander zeer fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de koriander met het limoenrasp en -sap, de srirachasaus en honing. Dit mengsel is de ‘glaze’. Rijg de garnalen en ananas om en om aan de satéprikkers. Bestrijk de spiesen aan beide kanten met de glaze.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Verdeel de rest van de korianderblaadjes over de gegrilde spiesen.
Pittige, gegrilde garnalen
Garnalen van de barbecue blijven een hit. Helemaal met een glaze van koriander, limoen en sriracha.
bijgerecht
null personen
165 kcal
18 min. bereiden
Aan de slag
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Snijd de helft van de koriander zeer fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de koriander met het limoenrasp en -sap, de srirachasaus en honing. Dit mengsel is de ‘glaze’. Rijg de garnalen en ananas om en om aan de satéprikkers. Bestrijk de spiesen aan beide kanten met de glaze.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Verdeel de rest van de korianderblaadjes over de gegrilde spiesen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries reuzengarnalen
15 g verse koriander
1 limoen
1 el sriracha sauce
2 el vloeibare honing
400 g verse ananasstukjes
Dit heb je nodig
sateprikkers
grillpan