Pittige, gegrilde garnalen
bewaar
bewaar

Pittige, gegrilde garnalen

Garnalen van de barbecue blijven een hit. Helemaal met een glaze van koriander, limoen en sriracha.

18 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Snijd de helft van de koriander zeer fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de koriander met het limoenrasp en -sap, de srirachasaus en honing. Dit mengsel is de ‘glaze’. Rijg de garnalen en ananas om en om aan de satéprikkers. Bestrijk de spiesen aan beide kanten met de glaze.

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Verdeel de rest van de korianderblaadjes over de gegrilde spiesen.

bereidingstipMet een glaze “lak” je vlees of vis voor een heerlijke smaak. In tegenstelling tot marinade trekt deze niet in.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pittige, gegrilde garnalen

Garnalen van de barbecue blijven een hit. Helemaal met een glaze van koriander, limoen en sriracha.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig