Tacocones met garnalen en paprikasaus
Let’s taco about it! Heerlijk fris met garnalen en extra lekker op een zomerse dag.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de paprika, amandelen, komijn, knoflook, rodewijnazijn en 2 el olie in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot saus.
Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. tot ze roze en gaar zijn. Voeg de paprikasaus toe en warm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen de tacocones ca. 8 min. in de oven.
Neem de tacocones uit de oven. Verdeel de sla over de cones en vervolgens de garnalen met de saus. Verkruimel de witte kaas erover. Snijd de koriander grof en bestrooi de cones ermee. Serveer direct.
Tacocones met garnalen en paprikasaus
Let’s taco about it! Heerlijk fris met garnalen en extra lekker op een zomerse dag.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
25 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de paprika, amandelen, komijn, knoflook, rodewijnazijn en 2 el olie in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot saus.
Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. tot ze roze en gaar zijn. Voeg de paprikasaus toe en warm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen de tacocones ca. 8 min. in de oven.
Neem de tacocones uit de oven. Verdeel de sla over de cones en vervolgens de garnalen met de saus. Verkruimel de witte kaas erover. Snijd de koriander grof en bestrooi de cones ermee. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 gegrilde rode paprika's in pot
100 g ovenroasted amandelen
½ tl gemalen komijn
½ teen knoflook
1 el rodewijnazijn
2 el olijfolie
400 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
1 el traditionele olijfolie
12 mini-tacocones
35 g veldsla
100 g witte kaas
5 g verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer