Tacocones met biefstuk en avocado
Een Mexicaans feestje: malse biefstuk in een knapperig jasje.
30 min. bereiden / 5 min. oventijd / 1 uur wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Meng de komijn, paprikapoeder en olie. Marineer hierin de biefstuk 1 uur, afgedekt en buiten de koelkast, zodat de biefstuk op kamertemperatuur komt.
Snijd ondertussen de rode ui in zo dun mogelijke ringen. Halveer de tomaatjes. Snijd de jalapeñopeper in dunne ringetjes. Pers de limoen uit. Meng de ui, tomaat, peper en het limoensap, breng eventueel op smaak met zout. Laat de salade tot gebruik afgedekt staan. Haal de blaadjes los van de kropsla. Was en droog ze.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Verhit de grillpan. Bestrooi de biefstuk met zout en gril 5 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.
Verwarm de tacocones ca. 5 min. in de oven. Snijd de biefstuk in reepjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakjes.
Vul elke tacocone achtereenvolgens met een blaadje sla, biefstukreepjes, tomatensalade en plakjes avocado. Serveer met de rest van de tomatensalade apart erbij.
Biefstuk bakken
Instructievideo - 02:37 min.
Tacocones met biefstuk en avocado
Een Mexicaans feestje: malse biefstuk in een knapperig jasje.
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
5 min. oventijd
Aan de slag
Meng de komijn, paprikapoeder en olie. Marineer hierin de biefstuk 1 uur, afgedekt en buiten de koelkast, zodat de biefstuk op kamertemperatuur komt.
Snijd ondertussen de rode ui in zo dun mogelijke ringen. Halveer de tomaatjes. Snijd de jalapeñopeper in dunne ringetjes. Pers de limoen uit. Meng de ui, tomaat, peper en het limoensap, breng eventueel op smaak met zout. Laat de salade tot gebruik afgedekt staan. Haal de blaadjes los van de kropsla. Was en droog ze.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Verhit de grillpan. Bestrooi de biefstuk met zout en gril 5 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.
Verwarm de tacocones ca. 5 min. in de oven. Snijd de biefstuk in reepjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakjes.
Vul elke tacocone achtereenvolgens met een blaadje sla, biefstukreepjes, tomatensalade en plakjes avocado. Serveer met de rest van de tomatensalade apart erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
2 el traditionele olijfolie
250 g biefstukken
1 rode ui
350 g snoepgroente tomatenmix
1 jalapeñopeper
1 limoen
1 kropsla
12 mini-tacocones
1 eetrijpe avocado
Dit heb je nodig
grillpan