Gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas
Terug van weggeweest: de gepofte aardappel. Nu van de barbecue, met rucola en olijven.
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Wikkel de aardappelen en bieten elk in een stuk aluminiumfolie en leg ze in de hete kooltjes van de barbecue. Snijd de ongepelde uien kruislings in, maar niet helemaal door. Strooi in elke ui ½ tl rozemarijn en besprenkel met 2 el olijfolie. Keer regelmatig met een tang en leg de uien er na 10 min. bij. Controleer na 30 min. of alles gaar is door er met een mes in te prikken.
Verwijder de folie. Schil de bieten en snijd ze in parten. Snijd de aardappelen ook in parten en pak de uien uit. Snijd de peterselie fijn en houd wat achter ter garnering. Meng de rucola, aardappel, biet, ui, olijven, peterselie en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de achtergehouden peterselie.
Gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas_Appversie.mp4
Instructievideo - 03:14 min.
Gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas
Terug van weggeweest: de gepofte aardappel. Nu van de barbecue, met rucola en olijven.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Wikkel de aardappelen en bieten elk in een stuk aluminiumfolie en leg ze in de hete kooltjes van de barbecue. Snijd de ongepelde uien kruislings in, maar niet helemaal door. Strooi in elke ui ½ tl rozemarijn en besprenkel met 2 el olijfolie. Keer regelmatig met een tang en leg de uien er na 10 min. bij. Controleer na 30 min. of alles gaar is door er met een mes in te prikken.
Verwijder de folie. Schil de bieten en snijd ze in parten. Snijd de aardappelen ook in parten en pak de uien uit. Snijd de peterselie fijn en houd wat achter ter garnering. Meng de rucola, aardappel, biet, ui, olijven, peterselie en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de achtergehouden peterselie.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g Opperdoezer Ronde aardappelen
4 rauwe rode bieten
4 rode uien
4 takjes rozemarijn
5 el olijfolie extra vierge
20 g verse platte peterselie
40 g rucola
100 g zongerijpte Taggia-olijven
125 g geitenkaas naturel 45+
Dit heb je nodig
barbecue