Warme vijgen met geitenkaas en honing
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de vijgen kruiselings in en druk ze met de vingers iets open. Zet de vijgen in een ovenschaal. Snijd de rozemarijn fijn. Roer de geitenkaas en rozemarijn door elkaar en verdeel de kaas over de vijgen.
Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de vijgen in ca. 6 min. goudbruin. Verdeel de vijgen over kleine bordjes. Schenk de honing van binnen naar buiten in een dun straaltje over de vijgen en vervolgens op het bord. Roer de azijn en olie goed door elkaar en druppel de dressing op het bord en serveer direct.
Warme vijgen met geitenkaas en honing
nagerecht
null personen
255 kcal
10 min. bereiden
6 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de vijgen kruiselings in en druk ze met de vingers iets open. Zet de vijgen in een ovenschaal. Snijd de rozemarijn fijn. Roer de geitenkaas en rozemarijn door elkaar en verdeel de kaas over de vijgen.
Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de vijgen in ca. 6 min. goudbruin. Verdeel de vijgen over kleine bordjes. Schenk de honing van binnen naar buiten in een dun straaltje over de vijgen en vervolgens op het bord. Roer de azijn en olie goed door elkaar en druppel de dressing op het bord en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 verse vijgen
200 g Bettine Blanc geitenkaas 45+
1 tl takje rozemarijn
4 el vloeibare honing
1 tl balsamicoazijn
2 tl olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
ovenschaal