Courgette-auberginelasagne
Power within the hour: deze groentelasagne staat binnen een uur op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de naadjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.
Smelt de kokosolie in een pan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Voeg al roerend de sojadrink in scheuten toe en breng aan de kook. Roer de rozemarijn erdoor en laat ca. 6 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de courgettes en aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de aubergine in delen in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Voeg tussendoor de rest van de olie toe.
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken. Verdeel ⅓ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de courgette, ⅓ van de aubergine, ⅓ van de bechamelsaus en tot slot de paprika over de ovenschaal.
Maak zo nog 2 lagen met de tomatensaus, courgette, aubergine en bechamelsaus. Eindig met bechamelsaus.
Hak de noten grof, strooi over de lasagne en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Courgette-auberginelasagne
Power within the hour: deze groentelasagne staat binnen een uur op tafel.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
45 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de naadjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.
Smelt de kokosolie in een pan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Voeg al roerend de sojadrink in scheuten toe en breng aan de kook. Roer de rozemarijn erdoor en laat ca. 6 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de courgettes en aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de aubergine in delen in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Voeg tussendoor de rest van de olie toe.
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken. Verdeel ⅓ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de courgette, ⅓ van de aubergine, ⅓ van de bechamelsaus en tot slot de paprika over de ovenschaal.
Maak zo nog 2 lagen met de tomatensaus, courgette, aubergine en bechamelsaus. Eindig met bechamelsaus.
Hak de noten grof, strooi over de lasagne en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 takje rozemarijn
50 g geurloze kokosolie
50 g tarwebloem
500 ml Alpro ongezoete sojadrink
2 courgette
2 aubergines
6 el zonnebloemolie
295 g gegrilde rode paprika's in pot
390 g tomatensaus basilicum
100 g ongezouten notenmix pistache
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)