Ontbijttaartjes met peer en kaneel
Een ontbijttaartje dat goed voor je is: het bestaat! Peer, havermout en hazelnoten: meer heb je niet nodig
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt 2 el kokosolie (per 4 personen) in een kleine pan op laag vuur. Hak ondertussen de hazelnoten fijn.
Prak de banaan met een vork in een kom. Meng de havermoutvlokken, hazelnoten, de helft van de kaneel en de gesmolten kokosolie erdoor. Verdeel het havermoutmengsel over de bodem en randen van de quichevormpjes. Bak de bodems in het midden van de oven in 15 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
Boen ondertussen de peer schoon, snijd in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in de lengte in 3 plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten.
Verhit de rest van de kokosolie in een koekenpan en bak de peer, rozijnen en de rest van de kaneel 5 min. op laag vuur. Keer halverwege.
Verdeel de Mild & Creamy No Sugars over de havermoutbodems. Beleg elk taartje met een perenwaaier en rozijnen.
Ontbijttaartjes met peer en kaneel
Een ontbijttaartje dat goed voor je is: het bestaat! Peer, havermout en hazelnoten: meer heb je niet nodig
nagerecht
null personen
335 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt 2 el kokosolie (per 4 personen) in een kleine pan op laag vuur. Hak ondertussen de hazelnoten fijn.
Prak de banaan met een vork in een kom. Meng de havermoutvlokken, hazelnoten, de helft van de kaneel en de gesmolten kokosolie erdoor. Verdeel het havermoutmengsel over de bodem en randen van de quichevormpjes. Bak de bodems in het midden van de oven in 15 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
Boen ondertussen de peer schoon, snijd in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in de lengte in 3 plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten.
Verhit de rest van de kokosolie in een koekenpan en bak de peer, rozijnen en de rest van de kaneel 5 min. op laag vuur. Keer halverwege.
Verdeel de Mild & Creamy No Sugars over de havermoutbodems. Beleg elk taartje met een perenwaaier en rozijnen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2½ el geurloze kokosolie
47½ g hazelnoten
1 banaan
75 g fijne havermout
½ tl gemalen kaneel
1 Conference peer
2 el rozijnen
250 ml Alpro Mild & Creamy Naturel ongezoet
Dit heb je nodig
mini quichevormpjes (Ø 10 cm, ingevet)