Ovenschotel mediterrane groenten
Een kleurrijk en vegetarisch pronkstuk voor bij het kerstdiner.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines, courgette en tomaten in plakken van ½ cm. Snijd de uien in ringen. Vet de ovenschaal in.
Maal met de staafmixer de olie en knoflook tot knoflookolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit 1 el knoflookolie in een koekenpan en bak de aubergine in delen op middelhoog vuur 5 min. Keer halverwege.
Meng de rest van de knoflookolie door de courgette. Zet om en om de plakjes aubergine, courgette, tomaat en ui rechtop in de schaal. Knip de takjes rozemarijn in vieren en stop ze tussen de groenten. Houd een paar stukjes achter.
Rooster de groenten in de oven in ca. 40 min. gaar. Garneer met de rest van de rozemarijn.
Ovenschotel met mediterrane groenten
Instructievideo - 02:21 min.
Ovenschotel mediterrane groenten
Een kleurrijk en vegetarisch pronkstuk voor bij het kerstdiner.
bijgerecht
null personen
290 kcal
30 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines, courgette en tomaten in plakken van ½ cm. Snijd de uien in ringen. Vet de ovenschaal in.
Maal met de staafmixer de olie en knoflook tot knoflookolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit 1 el knoflookolie in een koekenpan en bak de aubergine in delen op middelhoog vuur 5 min. Keer halverwege.
Meng de rest van de knoflookolie door de courgette. Zet om en om de plakjes aubergine, courgette, tomaat en ui rechtop in de schaal. Knip de takjes rozemarijn in vieren en stop ze tussen de groenten. Houd een paar stukjes achter.
Rooster de groenten in de oven in ca. 40 min. gaar. Garneer met de rest van de rozemarijn.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
1½ courgette
8 trostomaten
2 rode uien
8 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
15 g takjes rozemarijn
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (Ø 26 cm)
staafmixer