Ovenschotel mediterrane groenten
bewaar
bewaar

Ovenschotel mediterrane groenten

Een kleurrijk en vegetarisch pronkstuk voor bij het kerstdiner.

30 min. bereiden / 40 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines, courgette en tomaten in plakken van ½ cm. Snijd de uien in ringen. Vet de ovenschaal in.

Maal met de staafmixer de olie en knoflook tot knoflookolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit 1 el knoflookolie in een koekenpan en bak de aubergine in delen op middelhoog vuur 5 min. Keer halverwege.

Meng de rest van de knoflookolie door de courgette. Zet om en om de plakjes aubergine, courgette, tomaat en ui rechtop in de schaal. Knip de takjes rozemarijn in vieren en stop ze tussen de groenten. Houd een paar stukjes achter.

Rooster de groenten in de oven in ca. 40 min. gaar. Garneer met de rest van de rozemarijn.

bewaartipJe kunt deze ovenschotel 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie in 20 min. in de oven op 180 °C.
algemeenMakkelijke optie: leg de groenten dakpansgewijs in de schaal of rangschik ze per soort.

Ovenschotel met mediterrane groenten

Instructievideo - 02:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ovenschotel mediterrane groenten

Een kleurrijk en vegetarisch pronkstuk voor bij het kerstdiner.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig