Mediterrane groenten
De groenten uit de oven krijgen extra veel smaak door de mediterrane kruidenolie.
Aan de slag
Verwarm de ovengrill. Pers de helft van de knoflook en meng met 3 el olie en Italiaanse kruiden.
Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven in de ovenschaal en gril ze in de oven in ca. 20 min. bijna zwart. Neem uit de oven en leg ze 20 min. in een pan met de deksel erop.
Snijd ondertussen de aubergines in plakken van een 1⁄2 cm breed en leg in een vergiet. Bestrooi royaal met zout en laat 15 min. staan. Spoel af, dep droog met keukenpapier en bestrijk met 3 el olie. Verhit de grillpan en gril de aubergine in delen in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur. Laat de kappertjes uitlekken en snijd de peterselie fijn.
Verwijder het vel van de paprika en leg om en om met de aubergine in een lage schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de knoflook 2 min. op laag vuur. Schenk de kruidenolie en de knoflookplakjes met de olie uit de pan over de groenten. Bestrooi met de pijnboom- pitten, kappertjes en peterselie. Laat het gerecht minimaal 1 uur afgedekt buiten de koelkast marineren.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Mediterrane groenten
De groenten uit de oven krijgen extra veel smaak door de mediterrane kruidenolie.
bijgerecht
null personen
350 kcal
50 min. bereiden
60 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de ovengrill. Pers de helft van de knoflook en meng met 3 el olie en Italiaanse kruiden.
Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven in de ovenschaal en gril ze in de oven in ca. 20 min. bijna zwart. Neem uit de oven en leg ze 20 min. in een pan met de deksel erop.
Snijd ondertussen de aubergines in plakken van een 1⁄2 cm breed en leg in een vergiet. Bestrooi royaal met zout en laat 15 min. staan. Spoel af, dep droog met keukenpapier en bestrijk met 3 el olie. Verhit de grillpan en gril de aubergine in delen in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur. Laat de kappertjes uitlekken en snijd de peterselie fijn.
Verwijder het vel van de paprika en leg om en om met de aubergine in een lage schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de knoflook 2 min. op laag vuur. Schenk de kruidenolie en de knoflookplakjes met de olie uit de pan over de groenten. Bestrooi met de pijnboom- pitten, kappertjes en peterselie. Laat het gerecht minimaal 1 uur afgedekt buiten de koelkast marineren.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
8 el extra vergine olijfolie Rosmarino
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 zoete puntpaprika's
2 aubergines
2 el pijnboompitten
50 g kappertjes
20 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)
grillpan