Puntpaprika gevuld met spinazie en witte kaas
Zonder vlees, maar met heel veel groenten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes oregano. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, kerrie, peper en eventueel zout 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de witte bonen in tomatensaus en oregano toe aan de ui en warm 5 min. mee.
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, maar laat de steelaanzet zitten. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg de spinazie in delen toe aan de bonen en laat al omscheppend iets slinken. Neem de pan van het vuur. Verdeel het bonenmengsel over de paprika’s en verkruimel de witte kaas erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven en serveer direct.
Puntpaprika gevuld met spinazie en witte kaas
Instructievideo - 01:32 min.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Puntpaprika gevuld met spinazie en witte kaas
Zonder vlees, maar met heel veel groenten!
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes oregano. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, kerrie, peper en eventueel zout 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de witte bonen in tomatensaus en oregano toe aan de ui en warm 5 min. mee.
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, maar laat de steelaanzet zitten. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg de spinazie in delen toe aan de bonen en laat al omscheppend iets slinken. Neem de pan van het vuur. Verdeel het bonenmengsel over de paprika’s en verkruimel de witte kaas erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven en serveer direct.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
2 tenen knoflook
4 takjes verse oregano
3 el zonnebloemolie
½ el kerriepoeder
370 ml witte bonen in tomatensaus
4 rode puntpaprika's
300 g verse spinazie
200 g witte kaas
Dit heb je nodig
bakpapier