Volkorenpannenkoekentaart
Wauw, een taart gemaakt van pannenkoeken mét hazelnootpasta en aardbeien. Smullen!
Aan de slag
Doe het meel, de eieren, het zout en de melk in een kom en klop met een garde of handmixer tot een glad beslag. Smelt in twee koekenpannen met antiaanbaklaag een klontje boter. Schep in elke pan een hoopje beslag van 12 cm doorsnede. Bak de pannenkoeken in 2 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Maak zo nog 10 pannenkoeken. Doe tussendoor eventueel wat extra boter in de pan.
Laat de pannenkoeken afkoelen. Rasp ondertussen de witte chocolade. Hak de noten grof. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Besmeer elke pannenkoek met 1 el hazelnootpasta en bestrooi de helft met chocoladerasp. Stapel de pannenkoeken om en om op elkaar. Begin met een pannenkoek met alleen hazelnootpasta. Verdeel de noten en aardbeien over de bovenkant van de pannenkoekentaart.
Volkorenpannenkoekentaart
Wauw, een taart gemaakt van pannenkoeken mét hazelnootpasta en aardbeien. Smullen!
nagerecht
null personen
970 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe het meel, de eieren, het zout en de melk in een kom en klop met een garde of handmixer tot een glad beslag. Smelt in twee koekenpannen met antiaanbaklaag een klontje boter. Schep in elke pan een hoopje beslag van 12 cm doorsnede. Bak de pannenkoeken in 2 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Maak zo nog 10 pannenkoeken. Doe tussendoor eventueel wat extra boter in de pan.
Laat de pannenkoeken afkoelen. Rasp ondertussen de witte chocolade. Hak de noten grof. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Besmeer elke pannenkoek met 1 el hazelnootpasta en bestrooi de helft met chocoladerasp. Stapel de pannenkoeken om en om op elkaar. Begin met een pannenkoek met alleen hazelnootpasta. Verdeel de noten en aardbeien over de bovenkant van de pannenkoekentaart.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g volkorentarwemeel
2 middelgrote eieren
1 tl zout
500 ml halfvolle melk
50 g ongezouten roomboter
100 g witte chocolade
100 g notenmix
200 g verse aardbeien
12 el hazelnootpasta