Spongecake met hazelnootpasta en aardbeien
Een feest voor het oog en een explosie aan smaak. Met deze spongecake met hazelnootpasta en aardbeien blijft het niet bij één puntje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 C. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Klop in de staande mixer 200 g boter (per taart) en de kristalsuiker in 5 min. luchtig en licht van kleur.
Klop ondertussen de eieren los in een kom. Voeg in 4 delen de losgeklopte eieren toe aan het botermengsel.
Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil. Voeg de helft van het citroenrasp, het vanille-extract en de bakpoeder toe aan het eimengsel en mix 10 sec. Voeg de bloem toe en mix op de laagste stand tot een glad mengsel.
Doe het beslag in de springvorm en strijk het met de achterkant van een lepel glad. Bak in ca. 50 min gaar. Neem de cake uit de oven en laat 5 min. afkoelen, haal uit de springvorm en laat het nog 1 uur afkoelen.
Snijd ondertussen de aardbeien in dunne plakjes. Hou 8 aardbeien (per taart) apart voor de garnering, snijd deze in kwarten. Meng de plakjes aardbeien met de rest van het citroenrasp. Laat staan tot gebruik.
Doe de rest van de boter en 150 g hazelnootpasta (per taart) in een kom en mix 5 min. met de staande mixer op de hoogste stand. Schep de botercrème in de spuitzak.
Halveer de cake horizontaal met een scherp mes. Spuit ⅔ van de botercrème op de onderste cakelaag en beleg met de plakjes aardbeien. Bestrijk de bovenkant van de bovenste laag met de rest van de hazelnootpasta en leg op de onderste laag. Spuit de rest van de botercrème in mooie toefjes in een kring op de cake. Verdeel de achtergehouden aardbeien over de taart.
Spongecake met hazelnootpasta en aardbeien
Een feest voor het oog en een explosie aan smaak. Met deze spongecake met hazelnootpasta en aardbeien blijft het niet bij één puntje.
nagerecht
null porties
600 kcal
25 min. bereiden
125 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 C. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Klop in de staande mixer 200 g boter (per taart) en de kristalsuiker in 5 min. luchtig en licht van kleur.
Klop ondertussen de eieren los in een kom. Voeg in 4 delen de losgeklopte eieren toe aan het botermengsel.
Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil. Voeg de helft van het citroenrasp, het vanille-extract en de bakpoeder toe aan het eimengsel en mix 10 sec. Voeg de bloem toe en mix op de laagste stand tot een glad mengsel.
Doe het beslag in de springvorm en strijk het met de achterkant van een lepel glad. Bak in ca. 50 min gaar. Neem de cake uit de oven en laat 5 min. afkoelen, haal uit de springvorm en laat het nog 1 uur afkoelen.
Snijd ondertussen de aardbeien in dunne plakjes. Hou 8 aardbeien (per taart) apart voor de garnering, snijd deze in kwarten. Meng de plakjes aardbeien met de rest van het citroenrasp. Laat staan tot gebruik.
Doe de rest van de boter en 150 g hazelnootpasta (per taart) in een kom en mix 5 min. met de staande mixer op de hoogste stand. Schep de botercrème in de spuitzak.
Halveer de cake horizontaal met een scherp mes. Spuit ⅔ van de botercrème op de onderste cakelaag en beleg met de plakjes aardbeien. Bestrijk de bovenkant van de bovenste laag met de rest van de hazelnootpasta en leg op de onderste laag. Spuit de rest van de botercrème in mooie toefjes in een kring op de cake. Verdeel de achtergehouden aardbeien over de taart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
280 g ongezouten roomboter
200 g kristalsuiker
4 witte scharreleieren
2 citroenen
1 tl vanille-extract
1 tl bakpoeder
200 g tarwebloem
400 g verse aardbeien
360 g hazelnootpasta
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 18 cm, ingevet)
bakpapier
staande mixer
spuitzak met stervormig mondje