De ultieme verjaardagstaart
Dit is 'm hoor: dé ultieme verjaardagstaart!
40 min. bereiden / 50 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
13 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Breek de melkchocolade in stukjes. Doe met de boter en crème fraîche in de vuurvaste kom en laat in een pan kokend water smelten (au bain-marie). De kom mag het water niet raken. Haal de kom uit de pan, roer met een garde en laat afkoelen tot lauwwarm.
Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier, vet de rand in met boter en bestuif met een beetje bloem. Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en het zout in een kom en meng door elkaar. Klop in een andere kom de eieren en suiker met de garde tot een glad mengsel. Meng het chocolademengsel met de garde door de eieren. Voeg het bloemmengsel toe en roer door tot een glad beslag.
Giet het cakebeslag in de springvorm en bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Steek na 45 min. de satéprikker in het midden van de cake. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de taart afkoelen, haal na 20 min. uit de vorm.
Maak ondertussen de ganache. Breek de pure chocolade in stukken, meng met de slagroom in de vuurvaste kom, zet op een pan kokend water en laat smelten (au bain-marie). De kom mag het water niet raken. Roer voorzichtig door met de garde, haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Klop de poedersuiker er met de garde door. Schaaf van de zijkanten van de witte chocolade met de dunschiller mooie krullen. Bewaar tot gebruik.
Snijd de cake horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met ⅓ van de ganache. Leg de bovenste helft erop en besmeer alleen de bovenkant van de taart rijkelijk met de rest van de ganache, in mooie pieken. Bestrooi met de witte-chocoladekrullen.
De ultieme verjaardagstaart
Dit is 'm hoor: dé ultieme verjaardagstaart!
nagerecht
null personen
715 kcal
40 min. bereiden
90 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Breek de melkchocolade in stukjes. Doe met de boter en crème fraîche in de vuurvaste kom en laat in een pan kokend water smelten (au bain-marie). De kom mag het water niet raken. Haal de kom uit de pan, roer met een garde en laat afkoelen tot lauwwarm.
Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier, vet de rand in met boter en bestuif met een beetje bloem. Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en het zout in een kom en meng door elkaar. Klop in een andere kom de eieren en suiker met de garde tot een glad mengsel. Meng het chocolademengsel met de garde door de eieren. Voeg het bloemmengsel toe en roer door tot een glad beslag.
Giet het cakebeslag in de springvorm en bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Steek na 45 min. de satéprikker in het midden van de cake. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de taart afkoelen, haal na 20 min. uit de vorm.
Maak ondertussen de ganache. Breek de pure chocolade in stukken, meng met de slagroom in de vuurvaste kom, zet op een pan kokend water en laat smelten (au bain-marie). De kom mag het water niet raken. Roer voorzichtig door met de garde, haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Klop de poedersuiker er met de garde door. Schaaf van de zijkanten van de witte chocolade met de dunschiller mooie krullen. Bewaar tot gebruik.
Snijd de cake horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met ⅓ van de ganache. Leg de bovenste helft erop en besmeer alleen de bovenkant van de taart rijkelijk met de rest van de ganache, in mooie pieken. Bestrooi met de witte-chocoladekrullen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g melkchocolade
200 g ongezouten roomboter
200 g crème fraîche
200 g tarwebloem
1 el bakpoeder
2 el cacaopoeder
½ tl zout
4 middelgrote eieren
200 g kristalsuiker
400 g pure chocolade 58%
250 ml verse slagroom
50 g poedersuiker
50 g witte chocolade
Dit heb je nodig
vuurvaste kom
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
satéprikker
dunschiller