Bread & butterpudding met chocoladepasta
Oud bruin of wit brood krijgt een geurige make over.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de eieren met de slagroom en de melk los. Hak de hazelnoten fijn.
Snijd de sneetjes brood diagonaal doormidden. Besmeer aan beide zijden met roomboter en hazelnootpasta. Leg de helft van de sneetjes in een laag in de ovenschaal en giet de helft van het eimengsel eroverheen. Bestrooi met de helft van de hazelnoten. Verdeel de rest van de besmeerde sneetjes brood erover en giet de rest van het eimengsel eroverheen.
Bestrooi met de rest van de hazelnoten, de basterdsuiker en de kaneel. Bak ca. 25 min. in de oven tot goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.
Bread & butterpudding met chocoladepasta
Oud bruin of wit brood krijgt een geurige make over.
nagerecht
null personen
265 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de eieren met de slagroom en de melk los. Hak de hazelnoten fijn.
Snijd de sneetjes brood diagonaal doormidden. Besmeer aan beide zijden met roomboter en hazelnootpasta. Leg de helft van de sneetjes in een laag in de ovenschaal en giet de helft van het eimengsel eroverheen. Bestrooi met de helft van de hazelnoten. Verdeel de rest van de besmeerde sneetjes brood erover en giet de rest van het eimengsel eroverheen.
Bestrooi met de rest van de hazelnoten, de basterdsuiker en de kaneel. Bak ca. 25 min. in de oven tot goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.
combinatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
250 ml verse slagroom
125 ml halfvolle melk
4 el hazelnoten
8 sneetjes oud brood
50 g ongezouten roomboter
6 el hazelnootpasta
2 el lichte basterdsuiker
2 tl gemalen kaneel
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (Ø 26 cm, ingevet)