Bread and butterpudding met marmelade en amandelspijs
Fan van wentelteefjes? Dan weten wij zeker dat deze bread & butterpudding ook in de smaak gaat vallen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer het brood. Snijd de halve broden in plakken van 1½ cm. Besmeer de plakken aan één kant royaal met de boter en marmelade.
Zet de plakken rechtop en tegen elkaar aan in de ovenschaal (zoveel mogelijk in de vorm van het oorspronkelijke brood). Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Klop ondertussen in een kom de eieren los. Verkruimel de amandelspijs erboven en klop dit samen met de slagroom door de eieren.
Neem de ovenschaal uit de oven en laat de oven aan. Schenk het ei-roommengsel over het brood in de ovenschaal en bak nog ca. 50 min. in de oven. Dek na ca. 20 min. af, zodat de amandelspijs niet verbrandt.
Bread and butterpudding met marmelade en amandelspijs
Fan van wentelteefjes? Dan weten wij zeker dat deze bread & butterpudding ook in de smaak gaat vallen.
nagerecht
null personen
610 kcal
15 min. bereiden
65 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer het brood. Snijd de halve broden in plakken van 1½ cm. Besmeer de plakken aan één kant royaal met de boter en marmelade.
Zet de plakken rechtop en tegen elkaar aan in de ovenschaal (zoveel mogelijk in de vorm van het oorspronkelijke brood). Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Klop ondertussen in een kom de eieren los. Verkruimel de amandelspijs erboven en klop dit samen met de slagroom door de eieren.
Neem de ovenschaal uit de oven en laat de oven aan. Schenk het ei-roommengsel over het brood in de ovenschaal en bak nog ca. 50 min. in de oven. Dek na ca. 20 min. af, zodat de amandelspijs niet verbrandt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Liefde & Passie emmerbrood ongesneden
100 g ongezouten roomboter
150 g oranjemarmelade
3 middelgrote eieren
150 g amandelspijs
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (Ø 23 cm)