Bread and butterpudding met marmelade en amandelspijs
bewaar
bewaar

Bread and butterpudding met marmelade en amandelspijs

Fan van wentelteefjes? Dan weten wij zeker dat deze bread & butterpudding ook in de smaak gaat vallen.

15 min. bereiden / 1 uur 5 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer het brood. Snijd de halve broden in plakken van 1½ cm. Besmeer de plakken aan één kant royaal met de boter en marmelade.

Zet de plakken rechtop en tegen elkaar aan in de ovenschaal (zoveel mogelijk in de vorm van het oorspronkelijke brood). Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Klop ondertussen in een kom de eieren los. Verkruimel de amandelspijs erboven en klop dit samen met de slagroom door de eieren.

Neem de ovenschaal uit de oven en laat de oven aan. Schenk het ei-roommengsel over het brood in de ovenschaal en bak nog ca. 50 min. in de oven. Dek na ca. 20 min. af, zodat de amandelspijs niet verbrandt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bread and butterpudding met marmelade en amandelspijs

Fan van wentelteefjes? Dan weten wij zeker dat deze bread & butterpudding ook in de smaak gaat vallen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig