Abrikozenslof met amandelspijs
Aan de slag
Oven voor verwarmen op 200 °C. In zeef abrikozen laten uitlekken, sap opvangen. In pan sap met honing op hoog vuur ca. 10 min. inkoken tot siroop. Bakplaat bekleden met bakpapier. Croissantdeeg uitrollen. Lap halveren en twee helften tegen elkaar op bakplaat leggen tot brede rechthoekige lap, naden dichtdrukken en randen ca. 2 cm omhoog vouwen. Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. In kom amandelspijs met vork losmaken. Citroenrasp, 2 el abrikozensap, ei en slagroom erdoor roeren tot romig mengsel ontstaat. Mengsel over deeg uitstrijken en abrikozen dicht tegen elkaar aan met bolle kant naar boven erop leggen. Amandelen over abrikozen strooien. In midden van oven taart in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven royaal bestrijken met abrikozensap. Lekker met een flinke toef slagroom.
Amandelspijs maken
Instructievideo - 01:03 min.
Abrikozenslof met amandelspijs
nagerecht
null porties
201 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voor verwarmen op 200 °C. In zeef abrikozen laten uitlekken, sap opvangen. In pan sap met honing op hoog vuur ca. 10 min. inkoken tot siroop. Bakplaat bekleden met bakpapier. Croissantdeeg uitrollen. Lap halveren en twee helften tegen elkaar op bakplaat leggen tot brede rechthoekige lap, naden dichtdrukken en randen ca. 2 cm omhoog vouwen. Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. In kom amandelspijs met vork losmaken. Citroenrasp, 2 el abrikozensap, ei en slagroom erdoor roeren tot romig mengsel ontstaat. Mengsel over deeg uitstrijken en abrikozen dicht tegen elkaar aan met bolle kant naar boven erop leggen. Amandelen over abrikozen strooien. In midden van oven taart in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven royaal bestrijken met abrikozensap. Lekker met een flinke toef slagroom.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 blikken abrikozen op sap
2 eetlepels vloeibare honing
1 blikje gekoeld croissantdeeg
1 citroen
1 pakje amandelspijs
1 ei
125 ml slagroom
½ zakje amandelschaafsel
Dit heb je nodig
bakpapier