Spinaziesoep met ravioli
Supersnelle, romige soep mét verrassing: gevulde pasta.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Voeg de aardappelblokjes, bouillon en spinazie toe en pers de knoflook erboven. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel extra (kokend) water toe om de soep wat vloeibaarder te maken.
Kook ondertussen de ravioli in ruim water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af in een vergiet.
Schep de spinaziesoep in 4 borden en verdeel de hamreepjes, ravioli en crème fraîche erover. Lekker met knapperig stokbrood.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Spinaziesoep met ravioli
Supersnelle, romige soep mét verrassing: gevulde pasta.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Voeg de aardappelblokjes, bouillon en spinazie toe en pers de knoflook erboven. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel extra (kokend) water toe om de soep wat vloeibaarder te maken.
Kook ondertussen de ravioli in ruim water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af in een vergiet.
Schep de spinaziesoep in 4 borden en verdeel de hamreepjes, ravioli en crème fraîche erover. Lekker met knapperig stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 vastkokende aardappelen
2 el traditionele olijfolie
150 g gesneden uien
750 ml rundvleesbouillon van tablet
450 g diepvries gesneden bladspinazie
2 tenen knoflook
250 g verse volkoren ravioli ricotta e spinaci
200 g hamreepjes julienne
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer