Zelfgemaakte pindakaas
Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 8 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Maal de warme pinda’s in de keukenmachine in 4 min. tot een grove, dikke pindakaas. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.
Voeg het zout, de olie en honing toe en maal nog 1 min. tot een gladde pindakaas. Schep in een pot en sluit af.
Zelfgemaakte pindakaas
Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt.
null porties
3085 kcal
10 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 8 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Maal de warme pinda’s in de keukenmachine in 4 min. tot een grove, dikke pindakaas. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.
Voeg het zout, de olie en honing toe en maal nog 1 min. tot een gladde pindakaas. Schep in een pot en sluit af.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g ongezouten pinda's
½ el zout
2 el arachideolie
1 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine
pot